Masterclass vrede en veiligheid en lezing over geluk in tijden van oorlog en crisis

15-07-2024
{0} reacties

Masterclass vrede en veiligheid met Commandant Luchtstrijdkrachten en lezing over geluk in tijden van oorlog en crisis.

Het Air Mobility Command op Vliegbasis Eindhoven organiseert in september twee unieke events rond de herdenking van 80 jaar vrede en veiligheid in Brabant. De events zijn gratis toegankelijk, aanmelden is wel verplicht.

In gesprek met Commandant Luchtstrijdkrachten tijdens Masterclass vrede en veiligheid Op 24 september is Commandant Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal André Steur te gast in de Masterclass vrede en veiligheid in het Parktheater Eindhoven. Tijdens de Masterclass interviewt presentator Marcel van Herpen hem samen met de aanwezigen. Onder andere over de uitbreidingsplannen die defensie in Brabant heeft, maar ook over de vraag wat de veranderde veiligheidssituatie in de wereld voor ons dagelijks leven betekent. De ‘ college tour-achtige’ bijeenkomst wordt opgenomen en op een later moment uitgezonden door Omroep Brabant. De Masterclass is gratis toegankelijk en bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is of vragen heeft over de ontwikkelingen op het gebeid van defensie en vrede en veiligheid . De Masterclass start op 24 september om 15:00 uur (inloop vanaf 14:30 uur) en duurt tot ongeveer 16:45 uur. Daarna is er gelegenheid tot napraten in de foyer van het Parktheater. Aanmelden voor de Masterclass vrede en veiligheid kan op www.demasterclass.nl

‘Geluk in tijden van oorlog en crisis’ Een week eerder, op 17 september, geeft de Vlaamse auteur Leo Bormans in de bioscoop van de legerplaats Oirschot een lezing over geluk in tijden van oorlog en crisis. Vrede en veiligheid behoren tot de belangrijkste voorwaarden voor een gelukkige samenleving. Niet voor niets scoren landen waar geen oorlog is en waar (democratische) vrijheden gewaarborgd zijn, ieder jaar hoog op de ranglijst van gelukkigste.

Maar die vrede en veiligheid zijn voor het eerst in 80 jaar geen vanzelfsprekendheid meer. Aan de Oostgrens van het continent woedt een bloederige oorlog tussen Rusland en Oekraïne, het Midden-Oosten schudt op haar grondvesten door het gewapend conflict tussen Israël en Hamas en ook binnen Nederland leiden onderlinge verschillen en onenigheid tot steeds grotere

spanningen. Wat betekent dat voor ons eigen geluk? En hoe zorgen we er samen voor dat we onze samenleving leefbaar houden, ook in tijden van oorlog en crisis? Leo Bormans baseert zijn inzichten op de bijdrage die 100 van ’s werelds meest vooraanstaande wetenschappers en experts op het gebied van positieve psychologie uit 50 verschillende landen leverden aan het World Book of Happiness. De eerste editie van het boek, dat in 2012 verscheen, werd door de toenmalige voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy, cadeau gedaan aan 200 wereldleiders. Hij vroeg hen geluk en welzijn op de internationale agenda te zetten.

De lezing van Leo Bormans vindt op dinsdag 17 september plaats in de bioscoop van Legerplaats Oirschot en is gratis toegankelijk. Inschrijven is wel verplicht, dat kan via deze link. De lezing begint om 15.30 uur, aanwezigen worden verzocht om 15.00 uur aanwezig te zijn. De lezing eindigt om ongeveer 17.00. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten in het bedrijfsrestaurant van de legerplaats, tegenover de bioscoop.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen